10 článků ze SOBOTY 8.12.2012

Ministryně obrany Peak – člověk bez zkušeností a znalostí armádní problematiky

Z informací, které v poslední době pronikly na veřejnost, vyplývá, že premiér české vlády Petr Nečas plánuje, že ODS převezme ministerstvo dopravy a výměnou za něj přenechá straně LIDEM ministerstvo obrany. Novou ministryní obrany by se přitom měla stát předsedkyně této strany Karolína Peak. Pokud k tomu opravdu dojde, bude stát poprvé od vzniku České republiky...

Češi hlásí objev kapřího kompasu

Vánoční trhy roku 2011 se změnily ve vědeckou laboratoř. Tisíce zákazníků si od stánků s kapry odnášely "pokusná zvířata", aby je doma snědli, přestože ryby vědcům ukázaly svůj šestý smysl. Jako úvod možná depresivní, ale bez vědců by se to stalo také. Jen bychom teď věděli mnohem méně.

Meteorický roj Geminid

Vodík z umělé fotosyntézy. Za zatměním Slunce do Austrálie. Jsou na Venuši aktivní sopky? Silniční meteorologie. Hvězdárna Podivín.

Proměny mayské civilizace

21. prosince 2012 končí naše civilizace – předpovídá to totiž mayský kalendář. S takovýmto proroctvím se v následujících dnech a týdnech setkáme asi stále častěji.

Velké plány Říše středu – 3. díl – Cesta na Měsíc

V prvním díle jsme se věnovali čínským plánům na nové orbitální stanice, druhý díl byl zaměřený na technickou stránku budoucnosti, jelikož jsme rozebírali chystané nosné rakety. Dnes náš miniseriál uzavřeme. Tématem bude cesta Číňanů na Měsíc. Předem musím upozornit, že v mnoha ohledech se bude jednat o spekulace, protože Čína je kromě jiného známá tím,...