Fenix proniká modelem BT20 na trh s cyklistickým osvětlením

Společnost Fenixlight přináší nové světlo na kolo Fenix BT20 osazené výkonnou LED Cree XM-L s teplejším odstínem světla (neutral white), která poskytuje přirozenější a kontrastnější podání barev v terénu.

Svítilna nabízí celkem pět režimů výkonu: nejsilnější je režim 750 lumenů (výdrž baterie 1,5 hodiny), 450 lumenů (3,75 hodiny), 300 lumenů (6,3 hodiny), 100 lumenů (19,5 hodiny) a varovné blikání o výkonu 300 lumenů a výdrží baterie 14 hodin. K napájení cyklo svítilny slouží buď dva li-ion akumulátory typu 18650 nebo čtyři lithiové CR123A baterie.

Zajímavou technologii, kterou BT20 poskytuje je nově vyvinutý světelný systém dvojitého směrování světla tzv. „Dual Distance Beam System“, kdy hlavní kužel světla je vytvářen speciálně navrženým reflektorem a dokáže dosvítit až do vzdálenosti 156 metrů (6084 cd). Sekundární (široký) kužel paprsků je tvořen sklíčkem, které je v horní části vybroušeno tak, že světlo směřující nahoru láme a usměrňuje naopak dolů. Díky této technologii dokáže cyklosvítilna svým uživatelům nabídnout světelný kužel, který plynule osvětluje celý prostor před jízdním kolem a to i v místech, kam běžně prodávaná světla na kolo nedosáhnou.

Svítilna Fenix je vyrobena z leteckého tvrzeného hliníku typu T6 a nárazuvzdorného plastu. Držák svítilny je pogumovaný, což zajišťuje velmi pevné a bezpečné uchycení na řidítka kola, rozměry světelné hlavy jsou 6,8 cm x 4,3 cm x 5,7 cm. Samozřejmostí je také kvalitní voděodolnost dle standardu IPX-6 (ostřikování silnými proudy vody ze všech směrů) a ochrana proti přehřátí.

Balení svítilny obsahuje vše důležití pro použití na kole – gumové kroužky několika velikostí pro uchycení na řidítka s průměrem 20 – 35 milimetrů, úchyt na cyklistickou helmu, pouzdro na baterie spolu s brašničkou pro připevnění na rám a prodlužující kabel. Celkově tak svítilna skvěle poslouží při nočních trénincích, vytrvalostních závodech i každodenním dojíždění do práce. Světlo na kolo Fenix BT20 lze pořídit za cenu 2499 Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny-fenix.cz