28 článků z ÚTERÝ 9.4.2013

Levný vodík z biomasy

Výzkumníci z Polytechnického ústavu a Státní university ve Virginii (Virginia Tech) přišli s revolučním způsobem levné výroby velkého množství vodíku z aktivace prakticky jakékoliv biomasy, resp. obnovitelné rostlinné hmoty.

Curiosity potvrdila, že Mars přišel o většinu atmosféry

Důležitý objev byl představen ve Vídni. V rakouském hlavním městě byly na kongresu představeny nové výsledky laboratoře Curiosity. Přístroj nebo spíše komplex přístrojů SAM sice na sebe dosud upozorňoval zejména analýzou plynů, které se uvolnily ze zahřátých marsovských hornin, ovšem kromě toho dokáže zkoumat i marsovskou atmosféru a její složení. Atmosféra...

Fotografie jako zbraň

Dým, špína na tvářích smísená s krví, zoufalý výraz brečícího dítě hledícího z fotografie, to vše je s poutavým titulkem umístěno na první stránku novin k textu, jenž informuje o dalších střetech v palestinsko-izraelském konfliktu. Hrůzný obrázek ilustrující tamní problémy. Ne vždy však objektivně zachycující realitu místních bojů.

Na velikosti asi přece jenom záleží!

Dohady o významu velikosti penisu neberou konce. Podle nové studie s vygenerovanými obrázky mužů na velikosti mužského příslušenství při volbě partnera záleží. Možná je totiž pro ženy indikátorem zdraví či kondice.