35 článků z ÚTERÝ 23.4.2013

Freedomky pro velkou rodinu i dům vybavený IKEA za cenu městské garsonky

Novinkou letošního jara v oblasti technologicky vyspělých dřevostaveb je nový Freedomek o rozloze 113 m2. O unikátní dům navržený uznávaným architektem Markem Janem Štěpánem mají zájem rodiny i firmy po celém světě. Další novinkou je spolupráce s obchodním domem IKEA Zličín i nové servisní oddělení. Klienti tak mohou získat služby na klíč od nákupu pozemku [...]

Umělá ropa z baktérií

Vědci z britské university v Exeteru ve spolupráci s firmou Shell vyvinuli metodu, díky níž přiměli některé kmeny známé bakterie Escherichia coli vyrábět ropu z cukrů. Tato umělá ropa je přitom svým složením téměř identická s dosavadní ropou, pocházející z nitra Země.

Soukromá raketa se dostala do vesmíru!

Konečně jsme se dočkali. Na svůj první testovací let se vydala raketa Antares. Pod aerodynamickým krytem měla schovanou maketu lodě Cygnus, která bude v dalších letech létat se zásobami k Mezinárodní vesmírné stanici. Podívejme se co poslední dny předcházelo - testy motorů, odklady startu,... odměnou budou obrázky a video z úspěšné mise.

RECENZE: EVOLVEO Gladiátor

Odolný telefon EVOLVEO Gladiátor jsem s kolegou zkoušel v náročných podmínkách Afghánistánu. Dnes Vám přineseme naše poznatky, které jsme s tímto telefonem „do nepohody“ získali.

Neoficiální jména už dává exoplanetám i NASA, jednu dostala škola

Dvě exoplanety „mají“ nová jména. V poslední době se vedou vášnivé diskuse kolem pojmenovávání exoplanet, o čemž jsme už několikrát psali také na našem webu. Nedávno přispěchala s prohlášením i Mezinárodní astronomická unie, která připomněla, že jen a pouze ona může přidělovat oficiální jména nebeským tělesům, exoplanety samozřejmě...