37 článků ze STŘEDY 9.10.2013

Čína testovala satelit s robotickým ramenem

Čína dává zřetelně najevo, že je pro ni vesmírný prostor důležitými místem mocenského soupeření. Po sestřelu družice roku 2007 opět testovala "vojenské" vesmírné zbraně. Na konci záři prověřovala speciální satelit, jenž je schopen zachytit robotickým ramenem jiné těleso pohybující se po oběžné dráze Země.

Tardisové oblasti časoprostoru a rozpínání vesmíru

Potřebujeme temnou energii? Možná se nám jenom zdá, že se rozpínání vesmíru zrychluje. Třeba to má na svědomí nehomogenní povaha vesmíru, pokud v něm existují oblasti, které se během historie nafukují oproti zbytku vesmíru.

Nakoukněte do interiéru nové ruské lodi

Rusové připravují novou kosmickou loď. Mohla by v budoucnu nejen nahradit a doplnit lodě Sojuz, ale vydat se i na cestu k Měsíci. Nyní vyplouvají na povrch informace, které ukazují, že celý projekt kosmické lodi PTK-NP (dříve PPTS) neumřel, ale že se mu naopak dostává čím dál větší pozornosti.

Jednosměrná (?) cesta strašilek k nepohlavnímu množení

Není žádným tajemstvím, že sex přináší celou řadu komplikací. Už hledání a namlouvání vhodného partnera či partnerky je náročné na čas a energii. Samo o sobě je navíc rizikové a s nejasným výsledkem. No a vlastní akt potom ze všeho nejvíc připomíná ruskou ruletu hrozící přenosem parazitů a patogenů.