64 článků ze ČTVRTKA 11.4.2019

„Autor Matouš“ píše o iluzích, kterým podléháme

O pseudonymním autorovi knižní novinky Text (vyšla začátkem roku 2019) lze prozradit, že vystudoval filozofii a pracuje na pražském magistrátě. Na třetí straně své knihy prozrazuje, že jeho práce názvem a „aliasem“ odkazuje k teorii intertextuality, podle které je spisovatel jen prostředník reorganizující a reprodukující texty ze „sítě“.

Konec Ťoka a Novákové? Babišovi se přestali hodit!

Do pořadu Duel Jaromíra Soukupa přijal pozvání europoslance Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). V pořadu se probírala nejen aktuální témata, ale došlo také na diskuzi o změnách v české vládě, uprchlické krizi či kauze Michalákových.

Oslavovaný neúspěch

Izraelská sonda Beresheet dnes bohužel neuspěla při snaze o měkké přistání na Měsíci. Mise je i tak oslavována jako průkopnický počin. 11. dubna 23:15

Dvě třetiny jako bychom nebyli na ledě, zlobil se Zaťovič

Špatný výkon v první a druhé třetině stál podle útočníka Martina Zaťoviče za porážkou Brna v pátém zápase semifinále play off extraligy na ledě Liberce. Kometa je po prohře 2:5 na pokraji vyřazení, a pokud chce postoupit do finále, musí teď Severočechy dvakrát porazit. Zkušený útočník věří, že Brno to dokáže a bude usilovat o mistrovský hattrick.