53 článků z PÁTKU 3.5.2019

Ronaldova hlavička odvrátila prohru Juventusu

Cristiano Ronaldo odvrátil 21. gólem v této sezoně italské fotbalové ligy porážku Juventusu v derby s FC Turín. Portugalský kanonýr vyrovnal hlavičkou v 84. minutě na 1:1. Už jistý mistr Serie A, kterou ovládl poosmé za sebou, tak má i po předehrávce 35. kola na kontě jen dvě prohry.

Parahokejisté pobláznili Česko, před plnou halou padli s USA

Čeští parahokejisté prohráli v semifinále domácího mistrovství světa v Ostravě se Spojenými státy americkými 2:10. O historicky první medaili budou bojovat v sobotu od 13:00 v duelu o 3. místo s Koreou. Pěti góly zařídil výhru šampionů z minulých tří paralympiád Jack Wallace. USA budou hrát o zlato od 16:30 s obhájci titulu Kanaďany, kteří porazili Korejce také...

Sportovní auta míří na Prahu, Němci zakročili kvůli závodění

Německá policie se snaží účastníkům akce Eurorally zabránit v dalším závodění poté, co ve čtvrtek stáhla z provozu na dálniční odpočívadlo přes 120 luxusních sportovních aut. Ta se hnala po dálnici na severu Německa rychlostí až 250 kilometrů v hodině. Podle itineráře zveřejněného na webových stránkách Eurorally mají dorazit v sobotu do Prahy.

Dolar po zprávě o trhu práce mírně oslabil

Americký dolar v pátek mírně klesá vůči koši předních světových měn. Obchodníci totiž zaměřili pozornost na některé slabší aspekty celkově příznivé vládní zprávy o dubnovém vývoji trhu práce ve Spojených státech. Euro kolem 17:45 SELČ vykazovalo vůči dolaru nárůst asi o 0,1 procenta na 1,1185 USD.

Drogový kartel rozdával hračky, získával sympatie dětí

Členové mexického drogového kartelu Jalisco nová generace (CJNG) tento týden během oslav Dne dětí, který si v Mexiku připomínají 30. dubna, rozdávali v některých částech státu Veracruz chudým dětem hračky. Server Mexico News Daily k tomu napsal, že na každém balíčku byla cedulka se vzkazem "CJNG ti přeje krásný Den dětí".

Začala nám nová sezona, řekl sváteční střelec Zlína

Záložník Marek Hlinka prvním gólem v dresu Zlína zajistil domácím vítězství 1:0 nad Olomoucí v úvodním semifinále ligové nadstavby o Evropu nad Olomoucí. Osmadvacetiletý fotbalista měl z branky radost, ale víc ho těšilo, že Fastav se díky němu přiblížil postupu.

Svatomikulášská městská zvonice se opět otevřela veřejnosti

Od čtvrtka je znovu veřejnosti přístupná Svatomikulášská městská zvonice na Malostranském náměstí, která byla od loňského září uzavřena kvůli rekonstrukci. Zvonice v minulosti sloužila i jako požární hláska, sídlo ponocného či pozorovatelna komunistické Státní bezpečnosti.

Slavíte svátek ústavy? Tak ji dodržujte, vzkázal Tusk politikům

Předseda Evropské rady a bývalý polský premiér Donald Tusk vzkázal politikům z polské vládnoucí strany Právo a spravedlnost (PiS), aby dodržovali ústavu. Řekl to v projevu na Varšavské univerzitě u příležitosti státního svátku, během kterého si Poláci připomínají přijetí ústavy z 3. května 1791.

Rekordní debakl. Teplice schytaly doma 0:8 od Boleslavi

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v úvodním semifinále skupiny o Evropy nadstavby první ligy v Teplicích 8:0 a vyrovnali nejvyšší výhru v samostatné historii soutěže. Teprve potřetí skončil ligový zápas osmibrankovým rozdílem, předtím v roce 1995 zvítězila Slavia Praha nad Uherským Hradištěm 9:1 a Jablonec nad Českými Budějovice v roce 1998 8:0.

Vítězný oblouk byl po "útoku žlutých vest" plně zrestaurován

Vítězný oblouk na konci pařížské třídy Champs-Elysées, který v prosinci poničili účastníci demonstrace tzv. žlutých vest, už je plně zrestaurován, oznámila dnes francouzská vláda. Obnoveny byla nejen vnější výzdoba, ale také interiér jedné z nejznámějších památek francouzské metropole. Objekt je tak připraven pro oslavy spojené s výročím konce druhé...

Semenyaová ovládla v Dauhá osmistovku. Teď se musí léčit

Dvojnásobná olympijská vítězka Caster Semenyaová na úvodním mítinku Diamantové ligy v Dauhá vyhrála poslední osmistovku před zavedením pravidla, které jí znemožní závodit na tratích do míle, pokud se nepodrobí léčbě na snížení hladiny mužských hormonů. Jediný český zástupce v dějišti podzimního světového šampionátu Tomáš Staněk obsadil mezi koulaři...

Významná novinka: Instagram přestane zobrazovat počet lajků

Sociální síť instagram zaměřená na sdílení fotek a videí hodlá zavést novinku: uživatelům se už nebude zobrazovat počet lajků. Společnost tvrdí, že chce tím své uživatele přimět k tomu, aby se nesoustředili pouze na to, kolik "to se mi líbí" ve tvaru srdíčka dostanou.

Rusko se snaží různými způsoby ochromit EU, říká šéf BIS

Ruská federace je podle ředitele Bezpečnostní informační služby Michala Koudelky hlavním státním aktérem pokusů ovlivnit volby a demokratické procesy. Koudelka na sněmovním semináři nazvaném Evropské volby v kontextu hybridních hrozeb řekl, že konečným výsledkem těchto snah má být ochromení nebo aspoň ohrožení obranyschopnosti Evropské unie a Evropy jako takové.

Ceny ropy po čtvrtečním propadu opět rostou

Ceny ropy se v pátek zvyšují po výrazném čtvrtečním poklesu, za kterým stály údaje o růstu těžby a zásob ve Spojených státech. Krátce před 19:00 SELČ si cena severomořské ropy Brent připisovala 0,8 procenta na 71,30 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu vykazovala nárůst o 0,7 procenta na 62,26 dolaru za barel.

Trump si volal s Putinem. Pak přijal slovenského premiéra

Americký prezident Donald Trump hovořil přes hodinu telefonicky se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem o možnosti uzavření nové odzbrojovací smlouvy za účasti USA, Ruska a Číny. Oznámila to dnes ve Washingtonu mluvčí Bílého domu Sarah Sandersová.