72 článků ze STŘEDY 15.5.2019

Slováci znovu ztratili zápas v závěru. Rusko nadělilo Itálii desítku

Hokejisté Německa porazili na mistrovství světa v Košicích Slovensko 3:2 a po čtvrté výhře jsou blízko postupu do čtvrtfinále. Šance domácí reprezentace na účast ve vyřazovací části naopak výrazně klesly. Němci rozhodli v dramatickém závěru: nejprve v 59. minutě v power play vyrovnal Markus Eisenschmid a v čase 59:33 dal vítězný gól hvězdný útočník Leon...

Hrdina Souček. Slavia udolala v závěru Jablonec a je bod od titulu

Fotbalisté Slavie otočili duel třetího kola pětizápasové nadstavby první ligy proti Jablonci a po domácím vítězství 2:1 jsou krok od titulu. Pražané udrželi v čele tabulky pětibodový náskok před obhájcem trofeje Plzní a ve zbylých dvou utkáních jim stačí k mistrovskému primátu uhrát aspoň jednu remízu.

Pražská zoo chystá pavilon goril. Práce by měly začít na podzim

Základní kámen nového pavilonu goril by měl být v pražské zoologické zahradě položen na podzim. Do dvou let by mohl být otevřen. Stavba by měla stát zhruba 200 milionů korun. V tuto chvíli již bylo investováno čtyřicet milionů korun do projektové dokumentace. Kromě goril by pavilon měli obývat také luskouni.

Armáda ČR hledá nové BVP: Velikost výsadku

Jedním z nepřekročitelných požadavků při výběru nových bojových vozidel pěchoty (BVP) pro Armádu ČR je nutnost převážet osmičlenný výsadek. Tento požadavek některá z nabízených BVP neplní, resp. plní jen s obtížemi. Proč Armáda ČR potřebuje osmičlenný výsadek si pokusíme objasnit v následujícím článku.