69 článků z ÚTERÝ 4.6.2019

Astronomové našli hvězdu, jejíž jasnost spadla o 1,3 mag!

Astronomové objevili další velmi podivnou hvězdu. ASASSN-V J213939.3-702817.4 se nachází asi 3,5 tisíce světelných let od nás. Její jasnost 1. června spadla o 1,3 mag, což je neuvěřitelné číslo. V přepočtu to znamená, že jasnost hvězdy klesla o 70 %. Pokud jsou měření správná a za poklesem je něco, co přecházelo před hvězdou, pak to muselo […] The post...

Chameneí: Írán se nevzdá svého raketového programu

Írán se nenechá obelhat nabídkou jednání od amerického prezidenta Donalda Trumpa, řekl nejvyšší íránský duchovní ajatolláh Alí Chameneí. Zdůraznil také, že Írán se nevzdá svého raketového programu. Informovala o tom agentura Reuters.

Moravské divadlo v Olomouci uvede Kupce benátského

Letošní sezonu Moravského divadla v Olomouci uzavře Shakespearova komedie Kupec benátský. Soubor činohry inscenaci nastudoval s uměleckým šéfem Divadla Tramtarie Vladislavem Kracíkem. Na jeviště olomouckého divadla se komedie vrátí po 61 letech.

Marienbad Film Festival odhalil část programu a vizuál čtvrtého ročníku

Čtvrtý ročník Marienbad Film Festivalu se uskuteční v posledním prázdninovém týdnu v Mariánských Lázní. Od 28. do 31. srpna 2019 nabídne program se zaměřením na experimentální snímky, světové filmové klasiky prezentované v neotřelé podobě a vzpomene i na velikána české divadelní režie Petra Lébla. Letošní festivalový plakát je inspirovaný filmovou klasikou...

Na Václavském náměstí demonstrovalo 120 tisíc lidí

Lidé čtvrt hodiny před začátkem demonstrace za demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryně spravedlnosti Marie Benešové (ANO) zaplnili horní polovinu Václavského náměstí. Mají s sebou většinou vlajky České republiky a transparenty s nápisy adresovanými premiérovi.