73 článků ze STŘEDY 5.6.2019

Ronaldo dal Švýcarsku hattrick a poslal Portugalsko do finále

Fotbalisté Portugalska postoupili do finále premiérového ročníku Ligy národů. Úřadující mistři Evropy v úvodním semifinále Final Four v Portu porazili Švýcarsko 3:1 díky hattricku hvězdného kapitána Cristiana Ronalda. Svěřenci Fernanda Santose si v neděli zahrají o trofej proti lepšímu ze čtvrteční dvojice Nizozemsko - Anglie.

Házenkářky prohrály v Černé Hoře a MS jim o jeden gól uteklo

České házenkářky si na prosincovém mistrovství světa nezahrají. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného v odvetě play off kvalifikace prohrály v Černé Hoře 23:25 a po domácím vítězství 26:24 vinou nižšího počtu branek vstřelených venku přes velkého favorita nepostoupily. K účasti na šampionátu reprezentantkám chyběl jeden gól.

Brasília: Moderní architektura ukrytá uprostřed pralesa

Jiskření a rivalita mezi Pardubicemi a Hradcem Králové jsou v našich končinách dostatečně známé. A co teprve, když se do podobných vztahů dostanou dvě největší města celé země! Třenicí o to, které z nich se stane metropolí, je více než dost. Montreal a Toronto. New York a Philadelphia. Sydney a Melbourne. Všechna tato města...

Čtyři velké frakce v EP chtějí definovat, co spolu chtějí docílit

Směrem k těsnější spolupráci se posunují čtyři velká politická uskupení v Evropském parlamentu - lidovci z EPP, socialisté (S&D), liberální frakce ALDE a frakce evropských Zelených. Na svém dnešním už druhém jednání od nedávných voleb do europarlamentu si tyto frakce domluvily způsob, jakým se chtějí dobrat ke "společné ambici" pro příštích pět let.

V Praze je k vidění tvorba představitelů hnutí Fluxus

Výstava ZVUKY KÓDY OBRAZY: Akustický experiment ve vizuálním umění, kterou je možné zhlédnou do 13. října v Domě u kamenného zvonu v Praze, představuje průřez dějinami zobrazení zvuku a zvukového experimentu od doby avantgardy po současnost. Výběr děl téměř sedmdesáti autorů zahrnuje širokou škálu forem od abstraktních obrazů a nekonvenčních partitur přes...

Trumpova popularita roste. Vzhlíží k němu krajní pravice

Popularita amerického prezidenta Donalda Trumpa ve Francii vzrostla. Vyplývá to z ankety, kterou dnes zveřejnil server Huffington Post. Výsledky průzkumu institutu YouGov ukazují, že ačkoliv je Trump v zemi dlouhodobě neoblíbený, prezidenta vnímají stále pozitivněji hlavně příznivci krajní pravice. Názor na prezidenta USA francouzskou společnost rozděluje, napsal server.

Sudetoněmecký sjezd se obejde bez zástupců české vlády

Letošního sjezdu Sudetoněmeckého krajanského sdružení (SL), který se od pátku do neděle koná v bavorském Řezně, se stejně jako loni nezúčastní žádný člen české vlády. ČR tak bude na sjezdu oficiálně zastupovat velvyslanec v Německu Jan Podivínský.