73 článků ze STŘEDY 5.6.2019

Ronaldo dal Švýcarsku hattrick a poslal Portugalsko do finále

Fotbalisté Portugalska postoupili do finále premiérového ročníku Ligy národů. Úřadující mistři Evropy v úvodním semifinále Final Four v Portu porazili Švýcarsko 3:1 díky hattricku hvězdného kapitána Cristiana Ronalda. Svěřenci Fernanda Santose si v neděli zahrají o trofej proti lepšímu ze čtvrteční dvojice Nizozemsko - Anglie.

Házenkářky prohrály v Černé Hoře a MS jim o jeden gól uteklo

České házenkářky si na prosincovém mistrovství světa nezahrají. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného v odvetě play off kvalifikace prohrály v Černé Hoře 23:25 a po domácím vítězství 26:24 vinou nižšího počtu branek vstřelených venku přes velkého favorita nepostoupily. K účasti na šampionátu reprezentantkám chyběl jeden gól.

Brasília: Moderní architektura ukrytá uprostřed pralesa

Jiskření a rivalita mezi Pardubicemi a Hradcem Králové jsou v našich končinách dostatečně známé. A co teprve, když se do podobných vztahů dostanou dvě největší města celé země! Třenicí o to, které z nich se stane metropolí, je více než dost. Montreal a Toronto. New York a Philadelphia. Sydney a Melbourne. Všechna tato města...

Čtyři velké frakce v EP chtějí definovat, co spolu chtějí docílit

Směrem k těsnější spolupráci se posunují čtyři velká politická uskupení v Evropském parlamentu - lidovci z EPP, socialisté (S&D), liberální frakce ALDE a frakce evropských Zelených. Na svém dnešním už druhém jednání od nedávných voleb do europarlamentu si tyto frakce domluvily způsob, jakým se chtějí dobrat ke "společné ambici" pro příštích pět let.