28 článků ze SOBOTY 15.6.2019

Požár v garážích DPO poškodil 12 zaparkovaných autobusů

Celkem 12 zaparkovaných autobusů poškodil dnes večer požár v garážích Dopravního podniku Ostrava. Při zásahu se zranil jeden hasič. Zkolaboval vinou vysokých teplot. Příčinu požáru hasiči zjišťují. Dopravce škodu teprve vyčíslí. Řekl to mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Fejeton Rudolfa Křesťana: Ve jménu přejmenování

Existují různé mezinárodní soutěže, žebříčky i statistiky, ale zatím jsem neslyšel o srovnání, ve které zemi se nejčastěji přejmenovávají ulice. A taky náměstí a školy a nádraží a hotely a někdy i hudební skupiny… Myslím, že bychom v takové hitparádě obstáli na některém z předních míst. Modelově připomínám proměnu názvů jedné pražské...

Lidé si poprvé prohlédli desítky trpasličích ježků

V Plzni si mohli lidé poprvé prohlédnout asi 70 trpasličích ježků v desítkách barevných variant. Výstava v mezigeneračním centru Totem přilákala mnoho těch, kteří by se chtěli věnovat nebo už se věnují chovu nočních zvířat vyšlechtěných pro domácí chov. ČTK to řekla organizátorka Lucie Ehrenbergerová. Akci pořádal 1. registr afrických trpasličích ježků s...

Abraham odstartuje do VC Katalánska z páté řady, Kornfeil neuspěl

Karel Abraham obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Katalánska patnácté místo a do nedělního závodu MotoGP odstartuje z páté řady. Kvalifikace se v Barceloně vůbec nevydařila Jakubu Kornfeilovi a Filipu Salačovi, kteří budou na roštu v nejslabší třídě Moto3 v deváté a desáté řadě.

Ve Francii padaly kroupy velké jako ping-pongové míčky

Francouzští hasiči museli v sobotu zachraňovat z řeky Loiry dva automobilisty, jejichž auta se nořila do řeky rozvodněné prudkými bouřemi. V okolí města Saint-Étienne padaly kroupy velikosti ping-pongových míčků a vítr v poryvech dosahoval rychlosti až 105 kilometrů za hodinu, uvedla stanice France Info na svém webu. Místní hasiči vyjeli k 165 zásahům.