57 článků z PONDĚLÍ 17.6.2019

Zlaté hokejce nadále kraluje Pastrňák, vyhrál už potřetí za sebou

Útočník David Pastrňák potřetí za sebou ovládl anketu Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony. Třiadvacetiletý kanonýr Bostonu vyhrál v 51. ročníku s náskokem 59 bodů před Tomášem Hertlem ze San Jose. Třetí příčku obsadil další útočník Jakub Voráček z Philadelphie. Kapitán reprezentace na nedávném mistrovství světa na Slovensku za Hertlem...

Softbalisté nestačili na favorizovanou Argentinu

Čeští softbalisté prohráli na mistrovství světa v Praze s Argentinou 3:6 a ve skupině A si k jednomu vítězství připsali třetí porážku. Všichni dosavadní přemožitelé domácího výběru však patří k favoritům, Češi tak zůstávají ve hře o postupové čtvrté místo.

Dohodnuto! Kovář míří do švýcarského Zugu, ve hře je i NHL

Útočník hokejové reprezentace Jan Kovář podepsal roční smlouvu se švýcarským Zugem. Obsahuje klauzuli o možnosti případného hráčova uvolnění do NHL, do níž se devětadvacetiletý centr neúspěšně pokoušel prosadit během uplynulé sezony. Kovář to řekl novinářům před dnešním vyhlášením ankety Zlatá hokejka.

San Jose udrželo obránce Karlssona, podstatně mu přidalo

Erik Karlsson zůstane v San Jose a zařadí se mezi nejlépe placené hokejisty v NHL. Vedení Sharks mu podle médií nabídlo osmiletou smlouvu s platem kolem 11,5 milionu dolarů (262 milionů korun) ročně a švédský obránce souhlasil. Nejvíce si v lize vydělá Connor McDavid z Edmontonu, jehož roční plat činí 12,5 milionu dolarů.

Emotivní thriller připomene největší vězeňskou vzpouru u nás

V listopadu 2019 přijde do kin thriller Amnestie, který přinese na plátna největší vzpouru ve vězeňské historii Československa. Film vzniká jako příspěvek k výročí sametové revoluce, na události a dramatickou dobu plnou změn se ale dívá jinak, než jak by mohli diváci očekávat.

Neymar má kvůli sporu o daně zmrazený majetek v Brazílii

Mimofotbalové potíže brazilského reprezentanta Neymara se dál kupí. Brazilské úřady útočníkovi podle médií kvůli dlouholetému sporu o dlužné daně zmrazily jeho nemovitosti a další majetek. Tento krok znamená, že Neymar sice může vše dál užívat, nic ale nesmí prodat.

Čína zastavila spor ohledně statusu tržní ekonomiky

Světová obchodní organizace (WTO) na žádost Pekingu zastavila spor ohledně toho, zda Číně náleží status tržní ekonomiky. Oznámil to rozhodčí výbor WTO. Peking tak musí i nadále akceptovat antidumpingová cla na levné čínské zboží ze strany Evropské unie a Spojených států, informovala agentura Reuters.

Extraliga uhradí chomutovské dluhy skrze bankovní záruku

Vedení hokejové extraligy dalo pokyn bance k uhrazení dluhů, které má chomutovský klub vůči hráčům a trenérům. Posloužit k tomu má bankovní záruka ve výši tří milionů korun, kterou musel každý z účastníků nejvyšší soutěže složit před vstupem do sezony. Částka však nepokryje všechny závazky; plně nebo zčásti bude díky ní vyhověno 13 žádostem z 23,...

Britský ministr vnitra: Trump by se měl soustředit na dění v USA

Americký prezident Donald Trump by měl přestat zasahovat do vnitropolitických otázek Británie a raději by se měl věnovat problémům s násilím ve Spojených státech. Tak v pondělí reagoval britský ministr vnitra Sajid Javid na Trumpův víkendový tweet týkající se série vražd v Londýně.

Peskov: Kybernetická válka s USA je hypoteticky možná

Hypotetickou možnost kybernetické války mezi Ruskem a Spojenými státy v reakci na zprávy o hackerských útocích na ruské energetické sítě připustil kremelský mluvčí Dmitrij Peskov. Reagoval na nedávný článek amerického listu The New York Times, podle něhož USA v posledním roce zvýšily počet počítačových útoků na energetický systém Ruska. Podle ruského...