199 článků z PONDĚLÍ 8.7.2019

Tým Charles4th na evropském finále soutěže CanSat 2019

Přinášíme report z mezinárodního finále soutěže CanSat, kde tým Charles the Fourth reprezentoval Českou republiku a podařilo se mu vyhrát cenu za prezentaci a propagaci projektu. Průběh celého dne si můžete přečíst v následujícím příspěvku. Pro přehlednost jsou události rozděleny podle dní. Neděle – cesta Naše výprava začínala jako obvykle na hlavním...

"Vjedeš mopedem do moře?" Balotelliho kvůli sázce stíhá policie

Italský fotbalista Mario Balotelli se dostal do problémů s policií kvůli nelegálnímu sázení, ne však na sport. Osmadvacetiletý útočník nabídl majiteli baru v Neapoli, že mu dá 2000 eur (zhruba 51 tisíc korun) za to, když vjede s mopedem do moře. Celou akci Balotelli zveřejnil na sociálních sítích.

Zemřel reportér Českého rozhlasu Jaroslav Skalický

V neděli zemřel dlouholetý reportér Českého rozhlasu Jaroslav Skalický, bylo mu 63 let. Do tehdejšího Československého rozhlasu nastoupil v roce 1981, po pádu totality byl parlamentním zpravodajem a později působil v ekonomické redakci.

Plíšková: Zápas mi nesedl, Wimbledon není můj oblíbený turnaj

Wimbledon nepatří mezi oblíbené turnaje Karolíny Plíškové a její názor na slavný tenisový turnaj nezmění ani letošní ročník. První tři kola zvládla třetí nasazená hráčka relativně dobře, ale skončila jako loni v osmifinále, tentokrát po bitvě s krajankou Karolínou Muchovou.

10 živočišných druhů, které potkala branná povinnost

Pravěké nálezy dokazují, že konflikty, boje a války jsou staré stejně jako člověk. Postupem času se staly záležitostí technologií, které dokázaly zabíjet stále více lidí. Už od pradávných dob bývala do vojenských služeb povolávána i zvířata. Zpravidla koně a psi, avšak ve válečných dějinách sehrály nemalou úlohu i druhy, od kterých by se to...

Spotřeba alkoholu na Slovensku byla nad evropským průměrem

Spotřeba alkoholických nápojů na Slovensku loni stoupla na nejvyšší úroveň od roku 2015, meziročně se v zemi zvýšila konzumace lihovin a piva. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil slovenský statistický úřad. Podle dřívějších statistik Světové zdravotnické organizace (WHO) konzumace alkoholu v zemi pod Tatrami byla nad evropským průměrem.

V Amsterodamu začala veřejná restaurace Noční hlídky

V amsterodamském Říšském muzeu (Rijksmuseum) začala první fáze dosud nejrozsáhlejší restaurace obrazu Noční hlídka nizozemského malíře Rembrandta van Rijna. Práci expertů ve speciálním skleněném ateliéru budou moci sledovat návštěvníci muzea, ale také kdokoli jiný skrze webové stránky instituce.