56 článků ze ČTVRTKA 25.7.2019

Muslimy z Konga nevpustí do Mekky, důvodem je ebola

Muslimům žijícím v Kongu úřady nevydají vstupní víza do Saúdské Arábie, aby se tam mohli zúčastnit tradiční poutě do Mekky. Důvodem je epidemie eboly, která už rok sužuje východ Konga. S odkazem na islámskou komunitu v Kongu o tom ve čtvrtek informovala agentura AFP. Rozhodnutí se týká všech, kdo by do země na arabském poloostrově cestovali z Konga.

Policisté dopadli Itala, který svůj zločin popsal ve své knize

Italští policisté zadrželi kvůli vraždě nigerijské prostitutky muže, který hrůzný čin předtím popsal v knize. Jednačtyřicetiletý Daniele Ughetto Piampaschet byl už za vraždu 18leté ženy odsouzen k 25 letům vězení, ale od počátku měsíce byl na útěku, napsal deník Corriere della Sera.

V Rakousku pátrají po ruském špiónovi, prý úkoloval plukovníka

Rakouská prokuratura oznámila, že vydala zatykač na ruského občana, kterého považuje za příslušníka ruské vojenské rozvědky GRU a který podle ní léta za peníze získával tajné informace od nyní penzionovaného plukovníka rakouské armády. Informoval o tom deník Kurier. Rakouský armádní důstojník je už delší dobu ve vazbě a čelí mimo jiné obvinění z vyzrazení...

Festival Benátská! začal večírkem pro nedočkavé

Letošní 27. ročník festivalu Benátská! v libereckém areálu Vesec otevřel česko-slovenský Večírek pro nedočkavé. Jeho hlavní hvězdou měl být Karel Gott, který ale kvůli akutnímu zápalu plic vystoupení zrušil. Zpěváka, který dvaačtyřicetkrát zvítězil ve Zlatém a Českém slavíku, částečně nahradili další vítězové této ankety z 80. let Dalibor Janda a...

Med i rybí tuk. Český Krumlov vítal nové medvědy

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) předal českokrumlovskému hradu a zámku dva medvědy, které zabavila Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP). Zhruba dvouletí medvědi hnědí, samec a samice Arno a Máša, pocházejí z Ruska. Váží 90 a 70 kilogramů. Dovozce neměl na jejich dovoz povolení. Novým domovem zvířat je zámecké medvědárium.