Leatherman prodává Ledlenser

Společnost Leatherman Tool Group (LTG) oznámila překvapivou informaci o prodeji společnosti Ledlenser GmbH & Co. KG, výrobce LED svítidel značky Ledlenser. Novým hlavním akcionářem se stává rovněž německá společnost Afinum Management GMBH. Společnost LTG bude i nadále podporovat společnost a její produkty během a po přechodu vlastnictví, aby nedošlo k narušení obchodních operací.

Nová vlastnická společnost Afinum Management je investiční společnost zaměřující se na nákup středně velkých společností s vysokým potenciálem hlavně v oblasti Německa, Švýcarska a Rakouska.

Dle vyjádření generálního ředitele LTG, Bena Rivera, jako samostatné společnosti budou mít každá značka možnost využít tržních příležitostí a přizpůsobit se jejich základním hodnotám značky. Na určitou dobu, ale ne neomezenou dobu, bude společnost Ledlenser nadále působit jako primární distributor pro Leatherman v Německu a Leatherman bude jako hlavní distributor společnosti Ledlenser v Americe. Právě prodej a výroba v USA je hlavní nové zaměření společnosti Leatherman, do této strategie Ledlenser nadále nezapadá, protože vyrábí v Číně.

Společnost Leatherman Tool Group získala značku Ledlenser v dubnu 2011. Leatherman a Ledlenser vlastní výrobní továrny a přímo zaměstnávají lidi, kteří v nich pracují v Portlandu, Oregonu a YangJiangu v Číně.

Zdroj: snewsnet.com