LED světla s velmi teplým odstínem světla od Aeon Lighting

Taiwanská společnost Aeon Lighting Technology inc. (známá pod zkratkou ALT) oceněná třemi významnými průmyslovými cenami za design výrobků, představuje novou řadu výrobků s čipy XLamp® XT-E 2200K aplikovanými v jejich MR16 lampách, A55 žárovkách či venkovních lampách. Nový čip byl pro ALT sestrojen společností Cree, se kterou má vytvořený více jak pětiletý partnerský vztah.

Nová XT-E je zajímavá především tím, že poskytuje velmi teplý odstín světla s teplotou chromatičnosti 2200K a zároveň zachovává vysokou světelnou účinnost. Všechny tyto parametry jsou určeny hlavně pro vnitřní aplikace, jakými jsou restaurace, galerie, recepce hotelů, jednoduše řečeno pro turistický trh, kde osvětlení musí působit příjemně a nesmí narušit barevné schéma okolí. Nové LED v sobě zároveň zachovávají úsporné vlastnosti a vyšší ekologičnost.

Dle slov Jamese Lianga, CEO společnosti ALT, poslední návrh 7W žárovka vyhrál jako plnohodnotný ekvivalent 50W halogenové žárovky v restauraci v luxusním turistickém středisku Playa del Carmen v Mexiku. Nová žárovka poskytuje klidný a teplý odstín tepla, který perfektně pasuje k uvolněné náladě během konzumace mexických pochoutek a zároveň provozovatelům snižuje náklady na osvětlení až o 85%.

Zdroj: illuminationinfocus.com