LED svítilna RaidFire Spear - malý oštěp který daleko dolétne

LED svítilny RaidFire SpearFirma EDGE Tactical Light Co. Ltd představila svou další novinku. Po modelu NiteCore Defender ukázala první svítilnu z druhé řady RaidFire, konkrétně Spear (Oštěp). Základním charakteristickým rysem této LED svítilny má být daleký dosvit, jenž si klade ambice předehnat takové konkurenty ve své třídě jako je Tiablo A8.

LED svítilny RaidFire SpearSvítilna RaidFire Spear je osazena vysoce svítivou Cree XR-E 7090 LED v provedení Q5 WC. Její maximální světelný výkon je 250 lumenů, ve vzdálenosti 1 metru je schopna dodat osvětlení 22.000 luxů. Ve svítilně je použit regulovaný obvod Light Engine E3, který byl speciálně vytvořen pro použití s jednou lithium iontovou baterii a jenž je schopen dodávat LED stálý proud 1,16A, který v Q5 LED vyprodukuje již zmíněných 250 lm. V tomto čase je odběr z akumulátoru 1,29A, což znamená, že elektronika má velmi vysokou 90% účinnost. LED svítilna disponuje dvěmi světelnými intenzitami, které se mění otočením hlavy. Na maximální světelný tok vydrží 110 minut, na druhý nižší režim 5 lumenů má až 200 hodin provozu. O napájení se stará dobíjecí li-ion akumulátor 18650 (jeho kapacita použitá pro výše uvedené údaje byla 2400mAh). Vzhledem k tomu, že na maximální výkon dioda produkuje poměrně velké množství tepla, je hlava svítilny v zásadě speciálním patentovaným chladičem. Daleký dosvit je dosažen díky speciálnímu designu kovového reflektoru.

LED svítilny RaidFire SpearSvítilna je osazena taktickým vypínačem (tactical forward clicky) a jako volitelné příslušenství je ke svítilně dodáván adaptér na zbraň a taktický dálkový vypínač. Baterka je vyrobena z odolné hliníkové slitiny s povrchem typu III (Hard Anodized) a působí kompaktním dojmem. Je 15,8 cm dlouhá, reflektor má 4,5 cm v průměru, tělo 2,5 cm a koncová část 3,6 cm. Váha svítilny bez baterií je 203 gramů. Je odolná vůči nárazům dle vojenského standardu US MIL-STD-810F a je vodotěsná dle IPX-8.

Design svítilny ji primárně předurčuje pro použití v ozbrojených složkách a pro osobní obranu. Koncová cena byla stanovena na 130 USD (cca 2.400 Kč bez DPH).

Zdroj: Raidfire.com