Londýnské mosty se rozzáří barevnými světelnými diodami

Společnost Signify oznámila realizaci projektu “Osvětlená řeka”. V rámci tohoto projektu bude instalováno dynamické LED osvětlení u 15 ikonických londýnských mostů na řece Temže do roku 2022.

V rámci vyhraného výběrového řízení na dodávku osvětlení se společnost Signify závázala dodat systém Interact Landmark a LED svítidla Philips Colors Kinetic, které dokáží dynamicky měnit barvu a osvětlení pomoci centrálně řízeného softwaru.

Dle vyjádření Sarah Gaventy, ředitelky Illuminated River Foundation (Nadace Světelné řeky), jsou londýnské mosty světově proslulé, ale nebyl využit jejich plný potenciál transformovat hlavní město v noci. Současný projekt se společností Signify využívá dynamické, energeticky účinné LED osvětlení a dokáže vytvořit veřejné umění na největším měřítku, jaké kdy bylo vidět.

Světelná instalace bude dokončena v roce 2022. Během první fáze se do poloviny roku 2019 rozsvítí čtyři mosty – London bridge, Cannon Street Railway Bridge, Southwark Bridge a Millennium Bridge. Po připojení bude osvětlení dálkově monitorováno pomocí funkce Interact Landmark. Software poskytuje dálkovou detekci poruch, provádí diagnostiku a rovněž i údržbu, díky čemuž dochází k výraznému snížení provozních nákladů. Na všech 15 mostech bude instalováno více jak 13 000 LED svítidel. Ty budou moci být ovládány jednotlivě nebo centrálně pro vytvoření velkých dynamických scén.

Zdroj: ledinside.com