NiteCore Defender Infinity - snová svítilna pro každodenní nošení

LED svítilna NiteCore Defender InfinityČínská firma EDGE Tactical Light Co. Ltd. představila svůj koncept unikátní svítilny na jedinou tužkovou baterii pod názvem NiteCore Defender Infinity. Zdrojem světla je osvědčená vysoce účinná Cree XR-E 7090 LED ve verzi Q5 (barevná skupina WD).

Elektronické obvody jsou plně regulované a pracují se širším rozsahem vstupního napětí, tj. lze použít jak klasické tužkové baterie či NiMH akumulátory (1.2-1.5V), tak i li-ion akumulátor typ 14500 (3.7V) - vše v rozměru AA. Maximální světelný tok na normální tužkovou baterii je až 180 lumenů, na li-ion akumulátor pak až 190 lumenů. Na dostupných grafech výdrže při maximálním výkonu (testováno na prototypu) je vidět, že u tužkové baterie hodně záleží jaký proud je schopna dodat, alkalické baterie od počátečního maxima 180 lumenů lineárně klesají až na 80 lumenů po necelých 40 minutách provozu, přednabitá baterie NiMH Sanyo Eneloop drží výkon od 180 lumenů nad 160 lumeny až do 45 minuty, pak již znatelně klesá. Počáteční výkon na akumulátor 14500 (li-ion) je impozantních 250 lumenů, který se po několika minutách ustálí na 190 lumenech, kde vydrží až do 85 minuty. Minimální světelný tok pro tužkovou baterii jsou 3 lumeny, které může dodávat až 45 hodin, u li-ion akumulátoru je min. světelný tok 5 lumenů a výdrž 60 hodin provozu. Světelný výkon baterky je plynule regulovatelný od minima do maxima a je umožněno libovolné 2 úrovně uložit do paměti.

LED svítilna NiteCore Defender InfinitySvítilna je osazena taktickým vypínačem pro okamžité zapnutí/vypnutí (tactical forward clicky). Malé kompaktní tělo (95mm dlouhé, 20mm v průměru) je vyrobeno z hliníkové slitiny a má tvrzený povrch dle standardu III (HA-III), jeho váha bez baterií je 40g. Baterka je vodě odolná dle standardu IPX-8 a je vhodná pro každodenní nošení (EDC - Every Day Carry).

Firma EDGE Tactical Light si zakládá na designu svítilen pro bezpečnostní složky a chlubí se tím, že se aktuálně jedná o nejlepší taktickou svítilnu na tužkovou baterii (typ AA) na světe. Je pravda, že dle prototypů a jejich parametrů to tak skutečně vypadá. Nicméně díky tomu, že první sériové kusy by měly být dodány v prosinci, tak si zatím můžeme počkat na finální soud. Koncová cena této malé krásky byla stanovena na 80 USD (cca 1600 Kč bez DPH) .

Pro flashoholiky je níže přidáno ukázkové video:

Zdroj: Nitecore.com