Nová LED náhrada pro žárovky GU24

American Illumination, společnost zaměřující se na výrobu inovativních LED, představila na mezinárodní výstavě osvětlovací techniky, Light Fair 2013, novou LED náhradu klasických žárovek typu GU24.

Nová LED série, nesoucí označení Verde, je dle společnosti jedna z mála přímých náhrad klasických žárovek tohoto typu a prozatím jediným kompatibilním výrobkem s pojistným kroužkem GU24 pro jednoduché přechody z kompaktních zářivek do LED.

LED žárovka Verde nahradí 13W kompaktní zářivku a při spotřebě pouhých 8,5 W dokáže dosáhnout světelného toku 700 lm (teplá bílá), tedy její účinnost přesahuje hranici 80 lm/W.

Nová žárovka poskytuje velmi vysoký výkon a je vhodná  hlavně pro aplikaci v domácnostech, pohostinstvích, či u dekorativních závěsných lustrů nebo stolních lamp.

Dle vyjádření ředitelky marketingu společnosti American Illumination, Giny Lee, chce společnost prostřednictvím nové série Verde, nabídnout zákazníkům nízkonákladové řešení osvětlení, které nebude obsahovat nebezpečnou rtuť, jako dosavadní CFL lampy. Dle dodatku Giny Lee, společnost chtěla prostřednictvím svých zkušeností vyrobit náhradu současně používaného osvětlení, která půjde ve světelných aplikacích snadno instalovat a nahradit.

Nová GU24 žárovka obsahuje COB (chip on board) LED, která zajišťuje vysokou tepelnou vodivost a nízký odpor pro lepší tepelnou kontrolu. Hliníkové závitové tělo je nejen atraktivní, ale také vysoce funkční, protože je kompatibilní se standardními GU24 kroužky a zároveň slouží k odvodu tepla ze žárovky. LED žárovka Verde je také osazena speciálním všesměrovým difuzérem, který dokáže vyzařovat světlo v úhlu přesahujícím hodnotu 180°.

Zdroj: ledinside.com