Nová taktická svítilna Olight M22 Warrior

Společnost Olight Technology uvádí na trh zbrusu novou ultra výkonnou taktickou svítilnu, nesoucí honosné označení M22 Warrior.

M22 disponuje světelným tokem až 950 lumenů a dosvitem až 305 metrů (23256 cd) díky prémiové vysoce výkonné LED Cree XM-L2 s životností až 50 000 hodin a hladkému parabolickému reflektoru. K napájení svítilny lze použít dvě jednorázové lithiové CR123A baterie nebo jeden nabíjecí akumulátor li-ion 18650.

Svítilna určená primárně pro ozbrojené složky, lovce nebo osobní ochranu celkem nabízí 4 úrovně světelného výkonu: úsporných 20 lumenů s výdrží baterie minimálně 30 hodin, 250 lumenů (3 hodiny) a ultra výkonný režim 950 lumenů po dobu 1 hodiny, samozřejmostí u taktické svítilny je také zábleskový stroboskopický režim.

Zajímavě řešený design svítilny umožňuje pevné uchopení, které díky vroubkování těla zamezuje nechtěnému sklouznutí. Svítilna je opatřena úderným ráfkem z nerezové oceli, který je našroubovaný na reflektoru a je odnímatelný.

M22 Warrior disponuje vysokou mírou odolnosti, díky tělu z leteckého duralu s tvrdou povrchovou úpravou HA-III je nárazuvzdorný a to pádům z výšky min. 2 metrů (dle vojenské specifikace US MIL-STD-810F), samozřejmostí je také vodotěsnost (standard IPX-8) a snadná ovladatelnost díky taktickému tlačítku s funkcí okamžité aktivace namáčknutím.

Mimořádně výkonná svítilna o rozměrech pouhých 14,4 cm (délka) x 4,1 cm (průměr hlavy) x 2,54 cm (průměr těla) a hmotnosti 146 gramů (bez baterií) je k dostání s pětiletou zárukou v balení zahrnující pouzdro na opasek, šňůrku na zápěstí, náhradní o-kroužky, gumovou krytku vypínače, pouzdro na baterie a bílý difuzér za cenu 2299 Kč včetně DPH.

Zdroj: olightworld.com