Nové miniaturní LED od Cree

Společnost Cree, výrobce špičkových světelných diod a dalších polovodičových součástek, přichází s novou produktovou řadou XLamp ® XQ LED, která představuje kombinaci extrémně malé velikosti s unikátním rozložením světla a vysoce spolehlivým designem.

Nová XQ LED je v současnosti nejmenší řada světelných diod od společnosti Cree, s rozměry pouhých 1,6 x 1,6 mm. LED je postavena na revoluční platformě SC3 Technology™, která přináší dlouhodobou životnost a vysokou účinnost podobně jako u řad XP, XM nebo XT.

XQ LED využívá nový způsob světelné distribuce, ve kterém je světlo směrováno více do stran než u předešlých LED, díky čemuž nová výrobková řada umožňuje s menším počtem diod, dosáhnout široce distribuovaného světla. Tyto vlastnosti poskytují výrobcům možnost zjednodušení optického návrhu, bez nutnosti použití dodatečných rozptylek a difuzérů.

Produktová řada XQ LED zahrnuje dvě nové LED, označené XQ-B a XQ-D. V odstínu studená bílá (5000 K) XQ-B dosahuje účinnosti až 160 lm/W při příkonu 0,18W a XQ-D poskytuje až 130 lm/W při příkonu 1W. Obě LED jsou k dispozici v odstínech světla od 2700K do 6500K s minimálním indexem podání barev 80.

Dle vyjádření Martina Hockemeyera, místopředsedy představenstvy TELEFUNKEN Licht AG  (výrobce spotřební elektroniky), vysoká spolehlivost XQ-B LED umožňuje společnosti produkovat kvalitní výrobky, které nedělají kompromisy v podobě snižování jejich životnosti.

Zdroj: cree.com