Nový LED modul s inovativní stmívací technologií

Společnost Cree představuje převratný stmívatelný LED zdroj LMH2 nabízející přirozený stmívací profil, který byl doposud nedosažitelnou metou jiných úsporných světelných technologií.

Modul napodobující sluneční stmívání, podobně jako klasické žárovky, plynule sníží teplotu barev od 2700K do 1800K. Přináší bohaté, velmi teplé světlo a je vhodný pro aplikace, které vyžadují tento tradiční styl stmívání, jako například osvětlení v hotelech nebo v domácnosti. Mimo to dosahuje úspory až 80% oproti původní žhavící technologii.

Dle vyjádření Kennyho Eidsvolda, manažera společnosti Intense Lighting, LED modul LMH2 lze použít pro širokou škálu světelných aplikací. Společnost například nedávno uvedla na trh novou produktovou řadu svítidel se světelným tokem 4000 lm založenou na LMH2 LED modulech.

Nová řada modulů bude k dispozici se světelným tokem od 800 do 3000 lumenů s teplotou barev 2700K a vícefunkčním řídícím ovladačem. Inovované moduly jsou kompatibilní s TRIAC stmívači, takže je lze bez problémů použít v takto vybavených prostorech.

LED modul LMH2 je konstruován na životnost až 50 000 hodin a je možno ho ztmavit až na 5% plného výkonu, jeho kvalitu a výdrž podtrhuje 5 roční záruka.

Zdroj: cree.com