Nový Olight M3X Triton dosahuje výkonu až 1000 lumenů

Výrobce LED svítilen společnost Olight přináší na trh zbrusu novou verzi taktické svítilny Olight M3X Triton XM-L2, která přináší extrémní světelný výkon až 1000 ANSI lumenů a dosvit až 580 metrů. Nová verze svítilny je osazena nejnovější LED XM-L2 od společnosti Cree, která spolu s hladkým velkým reflektorem umožňuje svítilně dosáhnout mimořádných světelných výkonů.

Svítilna nabízí celkem tři funkce svícení, vysoký výkon – 1000 lumenů (s výdrží baterie 1,4 hodiny), 300 lumenů (5 hodin) a zábleskový režim stroboskop o výkonu 1000 lumenů na celé 2,8 hodiny. K napájení svítilny lze použít tři nebo čtyři lithiové baterie CR123A nebo dva li-ion 18500 či 18650 akumulátory.

Zajímavou funkcí, kterou je svítilna vybavena je ochranná funkce ATM (Active Thermal Management), která v případě potřeby sníží výkon svítilny, čímž zabrání přehřátí (například pokud by se zapnula při převozu v zavazadle). Svítilna také disponuje digitální regulací, která slouží pro udržení konstantního jasu během celé výdrže baterií.

Taktická svítilna je vyrobena z leteckého duralu s odolnou povrchovou úpravou Hard Anodized III v černé barvě, která v kombinaci s vodotěsnou úpravou dle normy IPX-8 a neklouzavému designu, vytváří velmi výkonného a odolného pracanta, který díky pestré škále příslušenství zaujme nejen nadšence v oblasti myslivosti a sportovní střelby. Jedná se totiž o jednu z nejsilnějších svítilen, které jsou vhodné pro montáž na dlouhou zbraň.

Novou svítilnu Olight M3X Triton XM-L2 o rozměrech 21,1 cm (délka), 6,3 cm (průměr hlavy), 2,5 cm (průměr těla) lze pořídit za cenu 2999 Kč včetně DPH, součástí balení je i přepravní kufřík, prodlužující díl na baterie, pouzdro pro připevnění na opasek, náhradní o-kroužky a zásobník na 3xCR123 baterie.

Zdroj: olightworld.com