Nový vylepšený Luxeon M

Společnost Philipslumileds představuje nejnovější vylepšení řady Luxeon M, nabízející vysoký světelný tok až 1400 lumenů při účinnosti až 120lm/W.

Inovovaný Luxeon M nabízí lepší homogenitu světelného kuželu a vyšší světelný tok. Vzhledem ke čtyřčipové konstrukci nabízí výrobce celkem tři varianty s typickým napájecím napětím 11,2V, 5,6V a 2,8V dle zapojení čipů (sériové, sério paralelní a paralelní).

Umístěním čipů blízku u sebe se podařilo vtěsnat světelný tok 1200 lumenů na plochu 3 x 3 mm což umožňuje snížit celkový počet LED a větší volnost při návrhu designu svítidla. Luxeon M je k dispozici s indexem podání barev v rozsahu 70 – 90 CRI. Jako u všech nově uvedených LED testuje Lumileds parametry při běžných provozních teplotách okolo 85°C, takže uváděné parametry dobře odpovídají reálnému provozu.

Luxeon M je určen pro venkovní i vnitřní osvětlení a své uplatnění nalezne i při průmyslovém využití. Díky úzkému světelnému paprsku je vhodný i pro LED náhrady žárovek typu MR16 a bodová svítidla.

Zdroj: philipslumileds.com