Olight posouvá hranice kapesních svítilen

Když Olight oznámil příchod upgradované verze oblíbené kapesní svítilny S10 Baton, jasně ukázal, že mu jde především o maximální spokojenost všech uživatelů. Model S10-L2 nabízí nejen spoustu vychytávek, ale především i vyšší výkon.

Olight S10-L2 je nově vybavena nejmodernější špičkovou diodou LED Cree XM-L2, která proti předchozí verzi navyšuje světelný výkon až o 25% a to až na 400 ANSI lumenů. K napájení slouží lithiový akumulátor CR123A, který svítilně dodá energii až na 360 hodin nepřetržitého provozu. Díky texturovanému světelnému kuželu perfektní světelný kužel, jehož maximální dosvit přesahuje vzdálenost 100 metrů.

Svítilna celkem nabízí pět režimů svícení. Na nejnižší moon režim o síle 0,5 lumenu je schopna dosáhnout maximální doby svícení, druhý režim 5 lumenů slibuje více než 100 hodin provozu, na třetí o síle 85 lumenů svítí až 8 hodin a při nejvyšším režimu o síle 400 lumenů je schopna provozu až po dobu půldruhé hodiny. Posledním je režim varovného blikání, tzv. stroboskop.

Svítilna je vyrobena z tvrzeného leteckého duralu s povrchovou anodizací typu III. Je tak odolná proti poškrábání a vodotěsná do hloubky dva metry pod vodou. Je vybavena sponou a odnímatelnou magnetickou koncovkou sloužící k uchycení k čemukoliv železnému.

V případě potřeby je možné ji postavit na vodorovnou plochu a může tak sloužit jako svíčka. Pro maximální efektivitu této funkce lze ke svítilně dokoupit difuzér. Olight S10-L2 má na délku pouhých 7 cm a v průměru 2,3 cm a lze ji tak nosit v kapse nebo nenápadně připnutou u pasu. Bez baterií váží pouze 42 gramů. Doporučená koncová cena svítilny je 1099 Kč včetně DPH.

Zdroj: olightworld.com