Olight upgraduje miniaturní nabíjecí svítilnu na 1000 lumenů

Kapesní nabíjecí svítilna Olight S1R Baton II o mini rozměrech 6,3 cm (délka) a 2,1 cm (průměr) dosahuje až neuvěřitelného výkonu 1000 lumenů a dosvitu do vzdálenosti až 145 metrů.

Těchto pozoruhodných výkonů bylo dosaženo hlavně díky LED Cree XP-L v kombinaci s TIR optikou pro optimální světelný kužel. K napájení svítilně postačuje jeden nabíjecí akumulátor RCR123A 550 mAh pro velký proudouvý odběr, v nouzi lze použít i jednorázovou CR123A baterii, ale s ní svítilna nedosáhne na maximální výkon.

Svítilna disponuje celkem 5 režimy osvětlení, volit tak lze mezi silným výkonem 1000 lumenů (37 minut po cca 90 vteřinách automatické snížení na 300 lumenů) nebo nižšími stupni: 600 lumenů, 60 lumenů, 12 lumenů nebo úsporným moon režimem 0,5 lumenu s výdrží 8 dní nepřetržitého provozu. Pro nouzové situace je k dispozici také režim stroboskop o frekvenci 10 Hz po dobu 3 hodin.

I přes malé rozměry svítilna vykazuje vysokou odolnost, tělo je vyrobeno z leteckého duralu s úpravou proti poškrábání a rovněž si lehce poradí i s ponorem do vody do hloubky až 2 metry (dle normy IPX8). Uživatelé také jistě ocení rovnou a magnetickou koncovku, díky které je možno svítilnu nechat stát jako svíčku a rovněž umístit na cokoliv železného.

Všestranný miniaturní pomocník, který se však nemusí vůbec stydět za své výkonnostní parametry je vhodný jako univerzální svítilna do domácnosti či do auta. K dostání je za cenu 1599 Kč včetně DPH.

Zdroj: svitilny.eu