Olight uvedl kapesní svítilnu S15 Baton s výkonem až 280 lumenů

Špičkový výrobce LED svítilen, společnost Olight, uvedla na trh kapesní svítilnu nesoucí označení S15 Baton dosahující překvapivě vysokého výkonu až 280 ANSI lumenů a dlouhé doby provozu.

Svítilna je osazená nejnovější výkonnou LED Cree XM-L2, která nabízí účinnost přes 160 lumenů na Watt. K napájení lze použít jednu tužkovou baterii (jednorázovou či nabíjecí), nebo jeden lithium-iontový akumulátor typu 14500.  Svítilnu však lze pomocí nástavce prodloužit a k napájení použít i dvě tužkové baterie (neplatí pro dva 14500 akumulátory, které by měly příliš vysoké napětí).  Při napájení z jedné baterie dosahuje doba provozu až 360 hodin v nejslabším režimu (světelný tok 0,5 lumenu).

Mimo to svítilna nabízí další 4 světelné módy: 7 lumenů (s výdrží baterie 32 hodin), 70 lumenů (4 hodiny), nejsilnější režim o výkonu 280 lumenů s výdrží baterie 45 minut a stroboskopické záblesky.

Olight S15 je vyrobena z hliníkové slitiny s odolnou povrchovou úpravou HA III, která zajišťuje ochranu proti oděru. Svítilna je rovněž nárazuvzdorná a vodotěsná dle normy IPX-8 až do hloubky 2 metry pod hladinou. Vysokou kvalitu provedení podtrhuje i pětiletá záruka.

S15 Baton není jen houževnatý, ale také velmi praktický pomocník, díky zlepšovákům jakými jsou například magnetická koncovka, která svítilnu dokáže bezpečně připevnit na cokoliv kovového nebo spona umístitelná na tělo svítilny v obou směrech.

Šikovná kapesní svítilna o rozměrech 8,6 cm (délka), 2,3 cm (průměr) a váze pouhých 46 gramů (bez baterie) je vhodná pro každodenní nošení a použití. Doporučená koncová cena  je 999 Kč včetně DPH.

Zdroj: olight.cz