Osram uvádí výkonnou LED S13

Společnost Osram rozšířila svou nabídku produktové řady Soleriq o nového člena nesoucí označení S 13, který se může pochlubit vysokým výkonem a účinností.

Nová LED společnosti Osram by měla najít uplatnění hlavně v profesionálním sektoru, díky kompaktní velikosti a světelném toku až 1500 lm (účinnost 100lm/W při teplotě barev 3000K) by měla nahradit halogenové reflektory s vysokým výkonem, například v oblasti pohostinství. Kromě vysokého výkonu a  pokrytí celé barevné škály, bude nový S 13 nabízet také kvalitní podání barev s CRI vyšším než 80.

Světelná dioda je složena z velkého množství malých čipů, které jsou umístěny v aktivní oblasti diody s průměrem 13,5 mm. Výrobci se chlubí velmi dobrou barevnou homogenitou a rovnoměrnou světelnou intenzitou, která vznikla díky velmi úzkému uspořádání čipů umístěných pod konverzní vrstvou, což celkově vyvolává dojem LED s jednolitou plochou. Toto uspořádání dle výrobce výrazně snižuje optické ztráty a přispívá to ke zvýšení celkové světelné účinnosti.

Zdroj: led-professional.com