Plessley představí virtuální brýle s micro LED technologií

Anglická společnost Plessley, zaměřená na vývoj optoelektronických aplikací, představí na globální události roku CES 2019 svoje Micro LED AR/VR inteligentní brýle (rozšíření pro virtuální realitu).

Nově použité diody nabízejí 10 násobek rozlišení, 100 násobek kontrastního poměru a 1000 násobek jasu v porovnání s tradičními OLED brýlemi. To vše při poloviční spotřebě energie, což zdvojnásobuje životnost baterie v přenosných náhlavních soupravách.

Příchod inteligentních brýlí započal vývojem monolitického Micro LED displeje založeného na technologii GaN-on- Silicon. Od poloviny roku společnost započala spolupráci s firmou Vuzix na vývoj smart brýlí za použití již zmíněné Micro LED technologie. Dalšími participujícími společnostmi jsou Jasper Display a MOCVD, které se podílely na technologii křemíkové desky a zrychlení produkce GAN-on-SI.

Dle vyjádření Mika Leeda, manažera společnosti Plessley, nové Micro LED představují jasnější, lehčí a méně energeticky náročnou alternativu k ostatním zobrazovacím technologiím.

Zdroj: ledinside.com