První LED čelovka od Fenixu

čelová led svítilna fenix hp10Společnost Fenix rozšiřuje svou nabídku o čelovou LED svítilnu Fenix HP10 se světelným tokem až 225 lumenů a dosvitem 120 metrů.

Čelovka je napájená čtyřmi tužkovými bateriemi umístěnými v samostatném bateriovém pouzdru umístěném na temeni hlavy. Baterie poskytnou energii až pro 210 hodin provozu v nejslabším režimu svícení se 7 lumeny.

Celkem čelovka nabízí čtyři režimy svícení (7, 50, 120 a turbo režim s 225 lumeny) a tři druhy zábleskových režimů (SOS, led čelovka fenix HP10Strobe, varovné záblesky). Čelovka disponuje dvěma spínači, hlavní spínač slouží pro zapnutí a vypnutí čelovky a druhým spínačem se přepínají režimy.

Při provozu v turbo režimu se čelovka po 3 minutách sama přepne do nižšího režimu se 120 lumeny a výdrží 7,5 hodiny. K tomuto opatření výrobce přistoupil pro zamezení přehřívání a dosažení životnosti LED plných 50000 hodin.

Pro zajištění kvalitního chlazení je část čelovky se světelným modulem vyrobena z odolné hliníkové slitiny. Ostatní části jsou vyrobeny z pevného plastu. Samozřejmostí je vodotěsnost dle standardu IPX-8 s ponořením až do hloubky 2 metry po dobu 30 minut.

Doporučená koncová cena čelovky je 65USD (1235Kč bez DPH).

Zdroj: fenixlight.com