Sharp a OSRAM uzavřeli dohodu o sdílení technologií

Japonská společnost Sharp Corporation a německá firma OSRAM spolu uzavřely dohodu o sdílení patentů. Tato dohoda zahrnuje veškeré technologie LED a laserových diod a má urychlit vývoj technologií v daném oboru.

Dle jejího znění tato dohoda poskytuje každé ze stran smluvní právo užívat vynálezů a technologií souvisejících s LED a laserovými diodami, na něž se vztahují patenty ve vlastnictví příslušných společností po celém světě. Obě dvě společnosti očekávají, že se tato smlouva stane pilířem efektivnějšího výzkumu a vývoje a přispěje k dalšímu pokroku v oblasti LED, laserových diod a v mnoha dalších s nimi souvisejících odvětvích.

Sharp začal s masovou výrobou LED diod už v roce 1970 a jako první na světě začal v roce 1982 i s výrobou infračervených laserových diod pro přehrávání CD. S těmito technologiemi LED a laserových diod vytvořených v průběhu let firma v poslední době přichází s řadou zcela unikátních zařízení. Ta se vyznačují především vysokou účinností jako třída 100 Watových LED sloužících k osvětlení nebo červené laserové diody, které mohou být použity jako zdroj světla pro displeje.

Na základě této dohody, budou obě společnosti licenčními partnery. Sharp a OSRAM věří, že díky ní urychlí celkový vývoj a bude mít i pozitivní vliv na vytváření zařízení, která budou i lépe odpovídat potřebám na světovém trhu.

Zdroj: led-professional.com