Speciální LED pro pěstování konopí

Luminus Devices, celosvětový výrobce vysoce výkonných LED, představuje světu nový pěstitelský LED CoB čip, určený primárně pro pěstitele konopí.

Nové zařízení bude dostupné ve 2 velikostech a to ve variantě 14 mm světelné plochy (LES) a větší 22 mm verzi. Nová LED bude dosahovat nejvyššího výkonu PPF a PPF/W ve své třídě. S provozním výkonem od 25W do 125W se rozsah PPF bude pohybovat od 45 μmol/s až přes 150 μmol/s u větší 22 mm verze.

LED CoB jsou k dispozici se dvěma poměrovými možnostmi spektra mezi modrou a červenou, a to 1:1 nebo 1:2. Ačkoli je barva LED často označována jako “fialová”, dosahuje dvou vrcholů, jednoho při 450 nm a druhého při 640 nm.

Nové pěstitelské čipy tak výrobně nahradí zastaralé HPS lampy pro pěstování lehkých plodin jako je právě například konopí. Kromě toho široké systémové možnosti LED CoB usnadňuje výrobcům svítidel vyvinout nové řešení pro osvětlení jakéhokoliv prostoru uvnitř budovy.

Dle vyjádření Yvese Bertica, ředitele globálního marketingu produktů, CoB LED typicky překonávají HPS systémy v celé řadě směrů a to hlavně v oblasti spotřeby energie, šířky spektra, účinnosti a celkové životnosti produktu.

Zdroj: led-professional.com