Svítilny Streamlight adaptují novou LED

LED svítilna Streamlight NightFighterPensylvánská firma Streamlight oznámila nové modely svítilen s vysoce výkonnými LED. V tiskové zprávě jsou tyto diody označované jako C4 neboť při jejich výrobě je použita speciální laserová technologie Controlled Collapse Chip Connection. Výrobce svítilen u nich slibuje zdvojnásobení světelného výkonu oproti předchozím verzím LED při uchování životnosti 50.000 hodin. Neni bohužel uvedeno, která firma LED produkuje, ale z popisu vyplývá, že se jedná pravděpodobně o Cree XR-E 7090 či Luxeon Rebel. Nová LED bude začleněna do většiny již známých produktových řad svítilen jako jsou Task-Light, Jr., TL-2, Nightfighter, Scorpion či i do čelovek Argo.

Taktická LED svítilna Streamlight Super TacNejjasnější model z produkce LED svítilen Streamlight se jmenuje Super Tac a dosahuje světelného toku až 135 lumenů po dobu až 3,5 hodin. Její výkon pozvolna klesá - z počátečních 135 lumenů se po 2,5 hodinách dostane na 110 lumenů a následně během další hodiny klesne až na 10% úvodní hodnoty, tj. 13 lumenů. Tato hliníková svítilna je napájena dvěmi primárními lithiovými články CR123A (3V) a má taktický vypínač s funkcí okamžitého zapnutí a vypnutí. Samozřejmostí je vlhkotěsnost dle IPX7. Co se týče rozměrů, její délka je 16,8 cm, průměr reflektoru 5,6 cm a včetně baterií váží 200 gramů.

Baterka je mimo jiné i díky řadě volitelného příslušenství (montáže na zbraně) určena hlavně pro použití v zásahových jednotkách. Koncová cena byla stanovena na 120 USD (cca 2.150 kč bez DPH).

Zdroj: Streamlight.com